Pilonidalcyste

Formål
Fjernelse af en byld / cyste omkring en hårsæk. Problemet er, at håret i stedet for at komme op gennem huden ruller sig op under denne. Der kan opstå en betændelsestilstand, som kan komme og gå, men som aldrig vil forsvinde uden operation. Pilonidalcysten er ofte lokaliseret over halebenet.

Før operationen
Operationen foregår i lokal bedøvelse.

Operationen
Operationen kan udføres forskelligt bestemt af, om der er betændelse eller ej:

1) Uden betændelse: Cysten fjernes, og såret syes sammen. Der gives penicillin et døgn efter for at forebygge, at der danner sig en byld.

2) Ved betændelse: Cysten fjernes, men operationssåret syes ikke sammen - i stedet lægges der gaze i, og såret skal hele op fra bunden.

Efter operationen.
Er såret syet sammen, er det den læge, der har opereret Dem, der vurderer, om trådene skal fjernes hos Deres egen læge, eller om de skal fjernes her. Er operationssåret åbent, og er der lagt sårhelende materiale i dette, skal det skiftes ca. 1 gange om dagen af hjemmesygeplejerske. Det arrangeres fra klinikken, inden De går hjem. Opheling vil under disse omstændigheder tage uger.
For smerter de første dage anvendes håndkøbsmedicin.

Komplikationer
Operationsfeltet er et område, hvor risiko for infektion er til stede. Det kan udarte sig til en byld eller til en lettere infektion. De skal henvende Dem i klinikken hos egen læge eller på skadestue ved problemer, og hvis De får feber.
Ventetider

Patienter henvist fra egen læge
- forundersøgelse cirka 2 uger.
Evt. samtidig operation.

Patienter henvist fra sygehus til behandling.
- forundersøgelse og operation cirka 2 uger

Kirurgisk Klinik Frichs · Frichshuset · Hermodsvej 22 · 8230 Åbyhøj · Tlf: +45 86 19 86 11 (hverdage fra 08:30 til 12:30) · Email: Information@kirurgi-frichs.dk